Op de één of andere manier zijn veel mensen terughoudend om hulp in te schakelen van een advocaat. Misschien kijken we te veel films en zijn we bang dat deze geld zullen vragen dat we niet hebben. Daarnaast heb je het misdrijf misschien wel begaan en denk je dat een advocaat geen verschil kan maken. Hierin heb je echter ongelijk. In Nederland heeft iedere beschuldigde recht op een advocaat en dit voor de meest kleine gevallen. Een advocaat kan je vroegtijdig uit de nesten helpen en een aantekening op je strafblad voorkomen. Ga daarom op zoek naar alle advocaten en advocatenkantoren Breda en lees hier verder over wat een advocaat voor jou kan betekenen.

Voorkom een slecht proces verbaal

Als je bent beschuldigd van een misdrijf en je bent opgeroepen voor een politieverhoor, dan zal tijdens dit verhoor je proces-verbaal worden opgemaakt. Dit is je officiële verklaring betreffende hetgeen je van bent beschuldigd en dit vormt de basis voor je rechtszaak. Ga je alleen dit verhoor in, dan is er een kans dat de politie bepaalde verhoortechnieken gaat gebruiken om jou zo snel mogelijk een verklaring af te laten leggen. Het resultaat komt in je proces-verbaal te staan en deze kan later niet zo gemakkelijk meer worden veranderd. Met een advocaat politieverhoor ben je op alles voorbereid en heb je vertegenwoordiging tijdens het verhoor.

Voorkom een aantekening op je strafblad

Een andere situatie waarin een advocaat je uit de brand kan helpen is wanneer je door de officier van justitie bent opgeroepen voor een tom-zitting. Je bent dan beschuldigd van een klein misdrijf en hebt waarschijnlijk een boete of een taakstraf gekregen, plus een aantekening op je strafblad. Het enige dat nog moet gebeuren is de bijeenkomst en dit is een formaliteit. Tenzij je een advocaat om hulp vraagt. Deze zal kijken naar je overtreding, zal bepalen of de straf terecht is of niet en hier eventueel bezwaar tegen in kunnen dienen. Het advies van een advocaat kan voor jou dus een groot verschil maken in je toekomst