Heb je de ambitie om kindercoach te worden? Dan is het wel noodzakelijk dat je hiervoor van te voren een opleiding volgt. Een opleiding zorgt ervoor dat je over de kwaliteiten beschikt om aan kindercoach te worden. Heb je de ambitie om een opleiding kindercoach te volgen? Lees dan vooral verder in dit artikel. Wij gaan onder andere in op wat je allemaal leert tijdens een dergelijke opleiding, wat je allemaal te wachten staat en wat je moet doen om de opleiding te halen.

Wat leer je allemaal?

Wat leer je allemaal tijdens een opleiding kindercoach? Er zijn meerdere fases waar de opleiding uit bestaat. De eerste fases gaat echt over de basis van een kindercoach. Vervolgens zijn de fases in het midden van de opleiding meer hoe je je in het werkveld moet gedragen. Je gaat dus meer de praktijk in en gaat stage lopen onder andere. De laatste fases gaan over het afstuderen. Je gaat toewerken naar een eindexamen waarin alles getoetst wordt wat je geleerd hebt de afgelopen periode.

Examen en diploma

Heb je dit examen gehaald, dan krijg je een officieel diploma. Dit diploma zorgt ervoor dat je het werkveld in mag als officieel kindercoach. Het eind examen bestaat uit een eindopdracht en een einde evaluatiegesprek. Het diploma dat je krijgt nadat je de opleiding kindercoach gevolgd heb is een officieel Post-HBO diploma.