Wanneer klanten niet op tijd of helemaal niet betalen is dat ontzettend vervelend. Door jouw geleverde producten en diensten heb jij recht op het geld. Hoe eerder je betaald krijgt voor je diensten hoe beter dit is voor de inkomsten van jezelf en die van je bedrijf. Je kunt dan een incassobureau zoals BMK groep inschakelen om dit probleem voor je op te lossen. Niet alleen kunnen wanbetalers worden aangepakt, dit kan ook worden voorkomen. In dit artikel lees je alles over het effect van een incassobureau op jouw bedrijf.

Het minnelijke incassotraject

Na het inschakelen van BMK zal de wanbetaler binnen 24 uur iets horen van BMK. Het minnelijke incassotraject zal dan van start gaan. De debiteur krijgt dan een verzoek tot betalen voor zowel jouw geld als de rente en incassokosten. Op een klantvriendelijke manier zal duidelijk worden gemaakt dat het niet betalen van facturen niet zonder gevolgen zal blijven. Doordat dit op een klantvriendelijke manier gebeurt hoef je je geen zorgen te maken over de toekomt. Je zult wellicht zaken kunnen blijven doen met de klant. Zolang deze betaalt natuurlijk, Als na de eerste schriftelijke sommatie geen reactie komt zal de druk worden opgevoerd door onder andere korte betalingstermijnen. Als er niet wordt betaald zullen er gerechtelijke stappen worden genomen.

Hoe effectief is een incassobureau?

Bij BMK weten ze uit ervaring dat na het inschakelen van een incassobureau er meestal wel betaald wordt. De klant wordt bang van ‘incasso’ en het zien van de berichten. Meestal is dit dan de eerst volgende rekening die betaald zal worden. De debiteuren betalen meestal vrijwillig. Zelden worden er gerechtelijke stappen genomen. Kijk voor meer informatie op de website van BMK groep of neem contact op voor alle mogelijkheden.