Als de kinderen groter zijn

We wonen in een land waarin het heel normaal is dat de moeder veel minder gaat werken op het moment dat er kinderen worden geboren. Een heel groot aantal moeders stopt dan zelfs helemaal met werken. Dat alles zorgt ervoor dat de moeder een belangrijk deel van haar leven thuis doorbrengt. De kinderen hebben de zorg uiteraard nodig, maar daar staat tegenover dat moeder een lange tijd weg is uit het arbeidsproces. Wanneer jij weer aan het werk wil gaan kom je er al heel snel achter dat je behoorlijk achter de feiten aanloopt. De eisen die een werkgever aan jou stelt zijn heel anders geworden. Jou oude diploma heeft niet altijd meer waarde. Fabius weet dat en biedt jou de gelegenheid om je te laten bijscholen voordat je weer aan het werk gaat.

Een beroep wat jou trekt

Wil je weer gaan werken, dan heb je dus twee keuzes. Je kan ervoor kiezen om je oude beroep weer op te pakken. Daarnaast is dit wellicht de mogelijkheid om je te laten bijscholen naar een heel ander beroep. Je kan een beroep kiezen wat jou aantrekt. Dat biedt jou een nieuwe uitdaging vanaf het moment dat de kinderen ouder zijn en jou niet meer continu nodig hebben.

Deeltijd studeren

Ga je bij een onderwijsinstituut studeren dan is daar uiteraard de mogelijkheid om deeltijd te studeren. Je begint ermee wanneer de kinderen nog thuis zijn, en gaat ermee verder op het moment dat de kinderen wat meer zelfstandig zijn. De studie zal je dus voor een belangrijk deel thuis doen, maar er komen ook genoeg momenten waarop je in de schoolbanken plaatsneemt. Die momenten zijn er dan vooral in de weekenden en avonden. Je gaat naar een buurthuis waar je mede studiegenoten treft. Op die manier werken jullie samen naar een diploma toe waarmee je weer goed aan het werk kan gaan.