Heb je wel is gehoord van het fenomeen ‘Blauw licht’? Misschien heb je er wel is over gelezen of gehoord, misschien ook niet. Het is in ieder geval, vooral voor mensen die op kantoor werken, een interessant iets om rekening mee te houden. Het blauwe licht, hoe ze dat noemen, van je beeldscherm, kan voor redelijk wat problemen zorgen. Je zit op kantoor minimaal zes uur lang naar een scherm te kijken en dat kan zeer schadelijk zijn voor je ogen. Een blauw licht bril kan dit tegen gaan.

Wat is blauw licht?

Blauw licht zit op het verste, hoogste einde van het zichtbare lichtspectrum. De energie van blauw is zo hoog dat het vlak naast het onzichtbare UV-licht – afgekort voor ultraviolet licht – zit op het volledige lichtspectrum. Tegenwoordig zijn er steeds meer bronnen van blauw licht in ons leven gekomen door het gebruik van LED-schermen, die rijk zijn aan blauw licht. Denk aan apparaten zoals smartphones, tablets, computermonitoren, laptops en televisies.

Wat doen een bril hier tegen?

Wat doet een blauw licht bril precies tegen de gevaren van het blauwe licht van je beeldscherm? Nu de gevaren duidelijk zijn is het goed om te weten wat een blauw licht bril doet. Deze zorgen voor een vermindering van 40% van het schadelijke blauw licht dat je op neemt. Hierdoor zul je merken dat je veel makkelijker en sneller in slaap valt. Daarnaast zorgt het voor veel minder hoofdpijn, tranende ogen en is de kans dat je vorming van staart krijgt vele malen minder. Geïnteresseerd? Klik dan op de link in dit artikel en zoek jouw blauw licht bril uit.