Je hebt als ouder niets liever dan dat het goed gaat met je kind. Toch heb je dat helaas niet altijd voor het zeggen. Een kindercoach kan dan uitkomst bieden. Dat is iemand die jouw kind probeert te helpen met de dingen die hem of haar zo dwarszitten.

Wat doet een kindercoach precies?

Bij een kindercoach krijgt je kind een praktische en korte begeleiding die met name gericht is op het heden en de toekomst. Dat betekent dat de coach gaat kijken wat er gedaan kan worden om te zorgen dat het kind op korte termijn beter in zijn of haar vel gaat zitten. Het kind zit in een achtbaan van ontwikkeling en het opgroeien tot een gezond volwassen mens gaat continu door, daarom kan de coaching soms erg nuttig zijn voor het kind.

Wanneer vraag ik voor hulp?

Bij problemen zoals onzekerheid, angst, boosheid, verdriet of moeite met concentratie wordt vaak een coach aangeraden. Het kan ook zijn dat het kind te maken heeft met een scheiding, een rouwproces of gezinsproblemen. In die gevallen kan een coach ook zeer waardevol zijn. De coach is dan een vertrouwd persoon waar het kind zich veilig bij voelt. De coach kan het kind dan gemakkelijk bereiken om hem of haar te helpen.

Het verschil tussen een kindercoach en een kindertherapeut

Zoals eerder al werd benoemd focust een kindercoach zich met name op het heden en de toekomst om in een kort en praktijkgericht traject het kind weer op weg te helpen. Een kindertherapeut zal juist veel meer tijd besteden waarbij er diep wordt ingegaan op het verleden. Zo wordt er gekeken waar de problematiek vandaan komt. Dit is dus met name van toepassing wanneer het kind serieuzere problemen ondervind die voor een kindercoach niet op te lossen zijn.

Wil je kindercoach worden?

Kinderen coachen is een fantastisch beroep. Er bestaan losse opleidingen waarbij je kindercoaching als specialisatie na je coaching opleiding kunt leren, maar ook volledige studies. We raden je dan ook aan om je hierop te oriënteren indien we je interesse hebben geprikkeld.